A 2009-es év Magyar Termék Nagydíját kapta a CRATEGIL OLDAT

Őrizzük meg szívünk egészségét!

        A Crategil oldat 1987 óta van kereskedelmi forgalomban. A fogyasztói visszajelzések, valamint a forgalmi adatok igazolták a készítmény sikerét. A magyar termék csakis természetes növényi anyagokat tartalmaz, amely szívünk egészségének megőrzésében nyújthat segítséget.

Szívünk, ez a csodálatos és szinte kimeríthetetlen izom percenként átlagosan 70–80-szor húzódik össze. Ez naponta mintegy százezer, egy átlagos hosszúságú élet során pedig több mint hárommilliárd dobbanást jelent. A véráramlás fő elemei az oxigén és a vér. A vérkeringés artériákon és vénákon keresztül folyik. Az artériák az oxigéndús vért szállítják a szervekbe, míg a vénák a használt vért szállítják vissza, majd a szív „újrahasznosítja” azt. Ezután a vér újra a szervezetbe kerül az artériákon keresztül. Ez egy zárt kör. Ennek a körnek a közepén található a szív. A szívbe áramlik a használt vér, mely feltöltődik oxigénnel, majd visszajut a szervezetbe. Az életkor előrehaladtával az artériák és a vénák elvesztik rugalmasságukat, ami a véráramlás lassulásához vezethet. Az egészséges véráramlás pedig elengedhetetlen. Minél hatékonyabb testünkben a vérkeringés, annál jobb a közérzetünk.

Szívünk egészségének megőrzésében nagy segítséget nyújthat számunkra a Crategil oldat.

A gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény hatásáért felelős összetevők és fontosabb jellemzői:

– Galagonya virágos hajtásvég és termés: procianidin, flavonoid és aromás karbonsav anyagai javítják a szív koszorúereinek a vérkeringését, fokozzák a szívizom kontrakciós (összehúzódó) erejét.

– Citromfű: illóolaj és polifenol anyagai enyhe nyugtató hatásúak.

– Feketeribizli-levél: flavonoid típusú anyagai vízhajtó tulajdonságúak.

– Kálium és magnézium: a szívizomzat működéséhez szükségesek.

Mikor javasolt a Crategil oldat alkalmazása?

          Időskori szívpanaszok kialakulásának megelőzésére, a folyamat késleltetésére. Idegesség okozta szívpanaszok vagy annak következtében jelentkező más antiaritmiás szerek adását nem igénylő szívritmuszavarok kezelésére.

Mikor nem ajánlott szedni a Crategil oldatot?

Nem ajánlott szednie a készítményt annak, akinek az alkotórészekkel szembeni egyéni túlérzékenysége vagy fruktózösszeférhetetlensége van.

Gyártási folyamat

          Gulyás Anita üzemvezető kérdésünkre elmondta: évente 12 000–18 000 db termék készül az oldatból és általában 1000–1500 terméket értékesítenek belőle havonta. A termék 1790–1990 Ft közötti bruttó fogyasztói áron kapható a patikákban és fitotékákban.

Az oldat elkészítéséhez galagonya virágos hajtásvég, galagonyatermés, feketeribizli-levél és citromfű vörösboros alkoholos kivonatára van szükség.

– A technológiai leírásnak megfelelően a növényi drogokat 6 napon át vörösbor és 96%-os alkohol elegyében áztatjuk, a kivonatot szűrjük, hozzáadjuk a tisztított vízben oldott segédanyagokat, konzerválóoldatot, majd tárolóhordókba szűrjük. A kész oldatot üvegekbe töltjük, címkézzük, szignáljuk, kartonozzuk és betegtájékoztatóval látjuk el – nyilatkozta az MMM Magazinnak az üzemvezető és hozzátette: a gyártási folyamatban 15 fő dolgozik a készítménnyel. A minőség-ellenőrzés és minőségbiztosítás területén további szakemberek kezén megy keresztül a termék, amíg a fogyasztóhoz kerül.

– Ami a mindennapok munkáját illeti, az üzemben betanított munkások dolgoznak, szakképzett asszisztensek és üzemvezetők felügyelete alatt. Egy készítmény gyártása két fázisból áll. Az első, a tulajdonképpeni gyártás nem más, mint bonyolult technológiai folyamatok sorozata, melyek során a gondosan kimért és ellenőrzött alapanyagokat ún. „félkész termékké” dolgozzuk össze. A második fázisban a félkész terméket megfelelőképpen adagoljuk és csomagoljuk, majd az így előállított készítmény kerül később a patikák polcaira. A gyártás szerves része a készítmény többszöri szigorú vizsgálata, ez garantálja, hogy a felhasználóhoz mindig magas minőségű, tiszta, hatásos és biztonságos gyógyszer, gyógytermék kerüljön – mondta Gulyás Anita a gyártási folyamatokról.

NAT URLAND Magyarország Kft. A NAT URLAND Magyarország Kft. 1998-ban alakult gyógyszer és gyógytermékek gyártására. A társaság alapvető célja, hogy termékeik és szolgáltatásaik színvonala megfeleljen a hazai és nemzetközi piac mindenkori igényeinek.

A cég mindent megtesz a magas szintű termékminőség biztosítása érdekében, amely mellett fontos szempont a fogyasztók és a munkavállalók egészsége, biztonsága és a környezet védelme.

Legfőbb céljuk, hogy a fogyasztók igényeinek és a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelve, újabb természetes alapanyagokból készült készítményeket fejlesszenek, gyártsanak és forgalmazzanak.

           Körmendi Ferenc kereskedelmi és marketingigazgató a Naturland termékeiről elmondta: természetes növényi kivonatokat tartalmaznak és gyógyszerkönyvi minőségű alapanyagokból készülnek. A beérkező alapanyagok, csomagolóanyagok, félkész termékek, valamint késztermékek minőségét folyamatosan ellenőrzik.

– 20–30 éves múltra tekintenek vissza termékeink, azóta a köztudatba is bekerültek készítményeink. Elégedettek a fogyasztók a termékekkel, ezért vásárolják készítményeinket – mondta az igazgató.

– Termékskálánk igencsak széles. Törzskönyvezett, a szabványos vényminták gyűjteménye alapján gyártott gyógyszereken kívül gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményeket is gyártunk, melyek közül kiemelkedik a mára már legendássá vált Nagy Svédcsepp, de ebbe a kategóriába tartoznak az Inno Rheuma-család tagjai, a masszázs- és fürdőolaj is, melyek a köszvényben, reumás bántalmakban szenvedőknek nyújtanak gyors és hatásos segítséget. Említést érdemel az immunrendszert erősítő Propolisz csepp, az enyhe szívpanaszok enyhítésére ajánlott Crategil oldat. Szépségápolási termékeink közé a babakozmetikumok, illetve a Herbal Svédkeserű-termékcsalád tagjai tartoznak. Széles választékát kínáljuk a modern természetgyógyászat részét képező aromaterápia nélkülözhetetlen kellékeinek, az illóolajoknak is – tette hozzá Körmendi Ferenc.

1998 óta olyan cégek kapják az elismerést, akik jó minőségű, tartós terméket gyártanak, és igazolják az Európai Unió minőségi feltételeinek való megfelelést. Az államnak, a fogyasztóvédelmi szervezeteknek, valamint a fogyasztóknak is érdeke, hogy gátat vessenek a gyenge minőségű, olcsó, rövid használhatóságú termékek egyre nagyobb térhódításának.

A pályázat célja a magyar kultúra terjeszkedése, a piaci versenyképesség lehetősége az Európai Unióban, igényesség és minőség megteremtése, a gazdasági növekedés élénkítése.

A termék hazai és külpiaci helyzetének ismertetése, piaci törekvések

A Crategil oldat hiánypótló készítmény, mivel kiemelkedően fontos terápiás területen nyújt segítséget gyógynövényes összetevőinek köszönhetően. Hatásosságát orvosi vizsgálat igazolja, gyártása és értékesítése során a gyógyszerkészítményeknek megfelelő feltételrendszereket kell biztosítani. A készítmény jövőbeni értékesítéséhez a Magyar Termék Nagydíjon elért eredményessége is hozzájárulhat.

          A NATURLAND Magyarország Kft. 2001-ben alapította meg szlovákiai, 2003-ban pedig csehországi leányvállalatát. A társaság tevékenysége jelenleg 90%-ban Magyarországra, 10%-ban pedig közép-kelet-európai országokra terjed ki, elsősorban Csehországra, Szlovákiára, valamint Szerbia- Montenegróra és Észtországra. Elsősorban a szomszédos országokba exportálnak, mivel itt ismertek a Naturland-termékek a magyar lakosság körében. A külföldi piacra jutás rendkívül nehéz és költségigényes. A gyógyhatású termék, mint fogalom ismeretlen, az engedélyeztetés nehéz és körülményes, ezen az uniós csatlakozás sem változtatott.

A Magyar Termék Nagydíj® pályázat kiírói a minőségtudatos szemlélet elterjesztését tűzték ki a pályázat fő céljául, mely segíti a minőségtudatos fogyasztói magatartást. A több mint egy évtizedes hagyománnyal rendelkező civil kezdeményezésű pályázat további célja, hogy az emblémájával ellátott termékek és szolgáltatások fejezzék ki az előírt és önként vállalt gyártói, forgalmazói garanciákat a fogyasztók és a felhasználók előtt!

 

Radics Márk