Üdvözlöm a kedves olvasót, a nevem Zsigó Bence és ebben a cikkben (illetve a következőkben is) arról lesz szó, miképpen tudjuk elménk, szellemünk és testünk fejleszteni úgy, hogy azokat könnyedén be tudjuk illeszteni a mindennapokba.

Fontosnak tartom Testünk, Szellemünk és Mentális egészségünk fenntartását a mindennapokban így előidézve a kiegyensúlyozott létezést. Vagyis, hogy könnyen vegyük a hétköznapok kihívásait, anélkül, hogy ez leterhelne minket. Lényegében ezek nélkül teljes mértékben fel tud borulni az egyensúlyi állapot bennünk és körülöttünk is. Ezért olyan egyszerű és a használható információkat szeretnék közre adni olvasóinknak, amik alapvetően mindannyiunk rendelkezésére áll; csak vagy elsiklunk fölötte, esetleg ki veszett a mindennapjainkból. Ugyan is így nem tudjuk őket használni, élni velük. Segítségünkre lesz ebben Zsedényi Csilla Karina korábbi idegkutató biológus jelenleg lomi lomi masszázs terapeuta. Ennek köszönhetően a fizikai test megközelítésével ad majd nekünk segítséget és tanácsokat. Én, Zsigó Bence pedig a ma divatosnak tekinthető megnevezéssel “spirituális” tanácsokkal egészítem ki a meglátásokat. Ezzel is adva egy kerek és “emberi nyelven” értelmezhető körképet az aktuálisnak tekinthető jelenünkhöz. Ezzel növelve a hatékonyságunkat, teljesítményünket és egészségünket.

Miért fontos Testünk, Szellemünk és Mentális egészségünk fejlesztése?

Ne feledd: Testünk, Szellemünk és Mentális egészségünk rajtunk múlik! Emlékezz, hogy természetes állapotod az öröm!

A változás folyamatos és elkerülhetetlen. Ha pedig ebben a változásban Mi is aktívan részt veszünk, akkor Személyiségünk és Lelkünk is erősödhet a mindennapok kihívásaiban. Nem pedig begubózódva, megcsömörödve egyre jobban elfordulva élve embertársainktól. Illetve könnyű és be tartható tanácsok, javaslatok lesznek, amelyek nem rónak ránk kilátástalanságot vagy esetleg kétségbeesést, amiért nem tudjuk 100%-ban teljesíteni. Többnyire könnyed egyszerű praktikák, amikre érdemes figyelnünk és be építenünk a mindennapokba. Ez amolyan iránymutató cikksorozatként indul, hogy az önmegvalósítás és önszabadság állapotába kerülve a saját bőségünk megteremtésére szolgáljon. Nincs 100%-os biztos recept az életre. Csak (ahogy édesanyám is fogalmaz mindig): tett és útmutató séma. Ezt magunkon alkalmazva megfelelő rugalmassággal: önbizalomra, jó egészségre és közérzetre tehetünk szert. Kívánom, hogy mindenki meg tudja találni belső értékeit és meg tudja élni Önvalóját a hétköznapokban.

Szeretettel köszöntöm én is a kedves olvasókat, nevem Zsedényi Csilla Karina.

Tanulmányaimat és korábbi munkáimat tekintve elég hamar világossá vált számomra, hogy a segítő szakmák között fogom megtalálni az utamat. 3 éve dolgozom Lomi lomi masszázs terapeutaként, ami annyiban különböztet meg egy átlagosnak mondható masszőrtől, hogy a fizikai testen keresztül a lelket is kezeljük ezzel az ősi hawaii technikával. Erről később bővebben is írni fogok, mert a fizikai testen megjelenő bántalmak egy része inkább pszichoszomatikus, mint testi/szervi elváltozás. Hitemet tekintve pogány vagyok, inkább az animizmus felé hajlok, egy kis szelidítetlen boszorkánysággal megfűszerezve. Ennek megfelelően képtelen vagyok a sablonokat betartani, mert hiszem, hogy bár általánosságban beszélve sokan magunkénak érezhetnek egy egy helyzetet, azonban minden ember és minden “probléma” más, egyedi és különbözően ható lehet. Egyedi reakciókat is adunk az adott élethelyzetünknek, fizikai, mentális és pszichés állapotunknak megfelelően. A probléma szót kevéssé szeretem használni, ezért a helyzet szóval fogom mindig helyettesíteni. Ennek is megvan az oka, amit ki fogok fejteni a következő cikkekben.

Megfigyeltem, hogy vannak az általam “korszakos” elváltozásoknak nevezett testi elváltozások, mindegy, hogy a stabilitásunkat adó talpunkat -lábfejünket (haránt és bokasüllyedések), vagy a tartásunkat adó gerincünket nézem. Korszakos, mert egyre kevésbé veszik komolyan az általános iskolai tornaórákat, amelyen a bugyuta gyakorlatoknak tűnő feladatok által alakulnának ki az egészséges fejlődésünk alapjai és lesz egyre több csámpás fiatal és felnőtt. Korszakos, mert egyre többen végeznek ülő munkákat a monitorok elé kötve, sajnos kevéssé figyelve a helyes testtartásra, a mobiltelefonok helytelen tartása miatt elcsúszott nyaki gerinccel és sorolhatnám az elváltozásokat tovább amit ezek okoznak (Gondolta volna hogy az éjszakai fogcsikorgatásnak is ehhez lehete köze? Azaz nem biztos hogy pszichés eredetű ha éjszaka csikorgatunk). Korszakos, mert egy jelentős időt bezárva, a megszokott edzéseket, szociális kapcsolatokat, kulturális programokat mellőzve kellett élnünk. Sokan abbahagyták az edzést / jobb híján tévét néztek / meg is híztak akár.

Szeretem a természet adta kincseinket, így gyógynövényekkel is foglalkozom, dolgozom, igyekszem támogatni vele a hozzám fordulókat. Ezért minden témakörhöz kapcsolódóan fogok ajánlani növényeket, amelyek segíthetnek egy egy helyzet megoldásában.

Így közösen szeretnénk olvasóink számára egy élményekben gazdag és élvezetes olvasmánysorozatot adni, ami akár vissza is tud terelni minket a helyes és egészséges mozgás, tartás életvitel felé. Köszönjük, ha idejüket és elmélyüket, ha csak arra a kis időre is, de felénk, az az maguk felé és a belső munka felé fordítják. Ezzel is ösztönözve egy jobb és kellemesebb jövőt Magunknak.

Írta: Karina Csilla és Zsigó Bence